2009/11/19

Snart helg!


Snart är det fredag. Hurra hurra hurra! Helgen bjuder eventuellt på bad och lussekattsbak. Om vi inte kommer på något roligare. Jag kan ju visserligen tänka mig flera saker som är roligare än att strutta runt i bikini...sortera tvätt t.ex. men barnen gillar ju att bada och då ligger man i lä. Kanske lyckas vi knäppa årets julkort? Jag har redan försökt några gånger, men jag har ju lärt mig sedan förra året att det inte är något som görs på ett försök.

Imorgon ska vi dessutom besiktiga vårt hus. Spännande värre. Vi har en försäkring via anticimex där man får en gratis besiktning av huset vart fjärde år. Vilket betyder att vi har bott här i fyra år nu. Kors i taket. Tiden går verkligen fort.

Våra barn vill inte sova. Sofie somnade kring 21.30 igår och Charlie kring 22.15. Sen var Charlie vaken och bråkades inatt. Kindtänder tror jag det kallas. Han var arg och jag var trött. Efter att ha försökt trösta i över en timme och därefter hållit fast honom i en bamsekram så han somnade för att vakna efter en kvart (dvs. precis när jag somnat igen) gav jag upp och lämnade grabbarna i sängen och la mig på soffan. Precis när jag hade somnat igen så vaknade han igen, ropade "mamma" och var ledsen. Då kom det dåliga samvetet och jag fick krypa tillbaka till sängen. Han sparkades och skrek och jag var trött. Så höll vi på fram till fyra ungefär, sedan sov vi alla gott. Han sov tungt. Jag lyckades med konststycket att byta blöja och ta på kläder utan att han vaknade. Därefter fick jag på honom jacka, skor och mössa utan att han vaknade. När jag klev utanför dörren vaknade han. Idag kortade vi därför ner barnens sovtid idag på dagis. Sofie fick inte sova alls och Charlie "bara" 1½ timme. Resultatet? Sofie somnade 19.15 och Charlie somnade innan 21 - framsteg!

Vad har ni andra för planer för helgen?

2 kommentarer:

  1. Jag har den absolut sämsta helgen framför mig. Jobbar fredag och lördagnatt, vilket bertyder att jag kommer sova hela lördag och nästan hela söndag... talanglöst!

    SvaraRadera
  2. Carro09:44

    Ja det är inte lätt det där med att pussla ihop sovtider. Kanske dra ner en halvtimme till på Charlie. Mina barn somnar alltid strax efter sju. Men Julia sover ju inte på dagis och William får man försöka håll vaken från kl sex..hihi

    Här blir det nog pepparkakshus bak i helgen. Köpte hem ett från ica och Julia har tjatat länge nu för att vi ska bygga det. Kanske är dags.

    SvaraRadera