2010/01/23

Trött?


Igår var jag riktigt hängig. Det var längesedan jag mådde så dåligt. Snorig, hostig, ont i halsen, ont i ögonen, hes som få, huvudvärk...you name it. Kl.14 gav jag upp jobbet och packade mig i sakta mak ut till bilen. Landade på soffan och försökte sova. Det gick sådär När det var dags att hämta barnen var jag osäker på om jag skulle lyckas ta mig hem igen i ett enda stycke.

Väl hemma var trollen snällare än snällast - kanske kände de av att mamsen mådde dåligt? Jag snodde snabbt ihop lite våffelsmet och sen fick barnen äta våfflor framför tv:n. De satt i varsin fotölj och mumsade medans jag låg i Sofies säng bakom dem och vilade lite. Lyckades få i mig 1½ våffla iaf. Hjärtat kom hem och fick äta själv. Nåja, nästan i alla fall. Vi andra satt med honom vid bordet och ritade.

Därefter var det dags för trollen att duscha innan vi påbörjade Operation Fredagsmys. Ingen ville duscha. Det slutade med att jag fick hoppa in i duschen med dem för att de överhuvudtaget skulle gå in. Charlie mutade jag med en herrans massa tvål på väggen och Sofie mutade jag med ett löfte om att hon skulle få tvätta mitt hår.

Efter duschen var jag om möjligt än mer slut i kroppen. Somnade i soffan ungefär samtidigt som jag skymtade att Hjärtat hade gjort klar barnen för läggning och gick med dem till sitt rum. Sov på soffan till kl.01.45. Frusen som en djupfryst kyckling kröp jag ner i sängen och värmde mig på Hjärtat och katten Victor som så snällt lät mig krama luften ur honom.

Hur kommer det sig att man får väcka barnen på vardagarna men när det är helg så vaknar de alldeles för tidigt? Filura åtminstonde. Kl. 06.15 var det dags. Jag kröp ner hos henne och myste till 06.45 - sen fanns det ingen återvändo: det var vällingdags! Grabbarna sover fortfarande, Sofie kollar på morgon-tv och jag försöker vakna till liv med hjälp av lite kaffe...ja, jag ser väl ut så här ungefär (minus hårrullarna eftersom mitt hår redan är lockigt då..).
Jag sov alltså närmare 12 timmar inatt - och är ändå trött! Jag hoppas på att vakna till liv snart. SnyggCharlie & Filura ska nämligen spendera dagen hos Moster H. Jag & Hjärtat ska få renovera tillsammans - det är inte var dag det sker!

1 kommentar:

  1. Hua, hoppas du mår bättre, annars du får krya på dig!!
    Kramar Ida

    SvaraRadera