2010/02/07

Tjyvstarts-grattis till Filura


På tisdag fyller Sofie tre år. Vi tjuvstartade firandet idag. Eftersom vi numera jobbar och barnen går på dagis, så är det inte helt optimalt att ha kalas för hela tjocka släkten en tisdagkväll. Hade det varit en fredag så visst men en tisdag när veckan nyss börjat, nja - söndag it is.

Moppa & Monni var först ut. Sofie fick kläder, en källarvåning & vardagsrumsmöbler till dockhuset. Moppa hade köpt en alldeles egen present till Sofie; ett musik-set med flöjt, tamburin, 2 marackas och munspel. Anar jag någon form av hämd för mitt klarinett-spelande..?
Syster E med familj dök upp strax efter att Moppa & Monni hade kommit. Sofie fick en sol&bad-smurf och Gargamels laboratorium - precis som hon önskade sig när vi var på Toys häromdagen. Vilket sammanträffande! 2 bleka systrar trängs vid tårtan.
Charlie busar med kusin Elin.
På eftermiddagen kom Hjärtats familj förbi; Farmor, Farfar, Faster A, J & Kusinerna Axel & Moa. Sofie fick tjusiga kläder, badrumsmöbler till dockhuset, bokstöd & en rittavla att ha i bilen. Sofie får hjälp av Axel att öppna presenterna.
Kusinerna fikar. Ingen av dem var speciellt kaksugna, men saft gick bra.
Till sist avslutar jag med en bild på det numera trevånings-dockhuset. Ännu ett bevis på Sofies ordningssamma sinne; alla som bor i huset har lagt sig, på rad, för att sova i allrummet, utom Annika, som är i källaren. T.o.m Lilla Gubben ligger där och sover.
Just det, jag har målat vårt gamla skoställ vitt (bilden ovan), det blev så fint och nu passar det in i barnens rum också.

1 kommentar:

  1. Härligt med fler våningar till dockskåpet ;)
    Åh va fin filura var i tunikan :) Tyckte nog att de va väääldigt mycket Sofie-färger över den!
    *hihi*

    Kram!

    SvaraRadera