2010/04/17

Tandläkare * 2


Igår skulle storasyster till tandläkaren. Han skulle dra en visdomstand. En visdomstand som satt snett dessutom. Min storasyster tycker inte om att gå till tandläkaren. Då menar jag inte "åh det är tråkigt hos tandläkaren" utan mer "sömnlös tre nätter innan av rädsla". Så självklart följde jag med som stöttepelare. Det var intressant och obehagligt. Intressant för att jag nu fick se hur det går till att dra en tand, och vilka verktyg tandis använder. Jag har alltid trott att de har haft nån slags tång, men icke. Det här var mer som små skruvmejslar som han försökte skruva sönder tanden med - när han inte slipade på den, och så hade han en krokig sax som han plockade upp tandbitar med. Det var obehagligt för att min kära syster låg där och var rädd. Jag har inga bekymmer med att gå till tandläkaren vare sig det är för en vanlig koll eller för att dra en krokig visdomstand så hade jag kunnat så hade jag bytt med henne... Men nu är det gjort, och hon var jätteduktig!

På vägen hem från systers tandis-besök ringer Hjärtat. Då har dagis ringt honom och berättat att Charlie har ramlat och slagit munnen. Skolans sjuksyster hade kollat på honom och hon tyckte att vi skulle åka till vårdcentralen ifall det behövdes sys eller tejpas. Jag ringde upp dagis och då blödde det inte längre, som tur var. Men, jag såg framför mig ett tandläkarbesök - som sig bör när tänderna fått sig en smäll. Jag ringde bvc för säkerhets skull men eftersom han inte blödde längre räckte det med tandläkaren sa de. Så jag packar ihop de små och far till tandis - igen. Dock inte samma. Charlie visade tänderna för tandsköterskan så när tandläkaren väl kom för att titta tyckte han att han var klar så det blev inget med det. Vi fick en ny tid på måndag morgon istället.

Jag fick så fina blommor idag av fina syster H som tack för tandläkar-sällskapen. De passar perfekt i vårt kök!
Nu är det dags att krypa ner i soffan. Vi har just kommit hem från en toppenmiddag hos Dan & Erika; god mat, goda vänner och glada barn. Det kan knappast bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar